Εκτύπωση

33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου ξανά στον φυσικό του χώρο στην Αναπλασμένη νέα παραλία του Λευκού Πύργου από τις 6 έως τις 22 Ιουνίου 2014.

Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας (από το Λευκό Πύργο – Βασιλικό Θέατρο έως το Μακεδονία Παλλάς), εκεί όπου εγκαινιάστηκε πριν από 32 χρόνια επιστρέφει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ανανεωμένο σε νέα περίπτερα και με εντυπωσιακή συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού, των γραμμάτων και της πόλης.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους.

Φέτος είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Συνδιοργανώνεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας –Θράκης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ευτυχής η συγκυρία που το Φεστιβάλ Βιβλίου 32 χρόνια μετά από τα εγκαίνια του από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη , επιστρέφει στον ίδιο ιστορικό χώρο όπου θα φιλοξενηθεί, στην παραλία του Λευκού Πύργου. Όπως αποδείχτηκε και από τις προηγούμενες διοργανώσεις το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με το Φεστιβάλ Βιβλίου. Έρχονται, ενημερώνονται, συζητούν με συγγραφείς, ποιητές και εκδότες και συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις. Τούτο συνδυάζεται με τον αγαπημένο για τους Θεσσαλονικείς περίπατο στην παραλία. Φέτος οι οιωνοί είναι καλοί και όλα δείχνουν ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ επισκεπτών. Εξάλλου παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία».

πηγή: culturenow.gr