Εκτύπωση

Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ: Ταξίδι στ' όνειρο!

Η Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ (Rebecca Dautremer) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Σίγουρα την έχετε συναντήσει στις πολύχρωμες σελίδες κάποιου παιδικού βιβλίου κι οι ζωγραφιές της σας έχουν ταξιδέψει σ' έναν κόσμο μακρινό, αλλιώτικο, παραμυθένιο. Γιατί όταν η Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ πιάνει το μολύβι και τις μπογιές όλα γύρω της παίρνουν ζωή. Κάπως έτσι μάγεψε κι εμένα..


Η Ρεμπέκα γεννήθηκε το 1971 στην Γκαπ της Νότιας Γαλλίας και σπούδασε στο L'Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (ENSAD) στο Παρίσι. Είναι συγγραφέας, εικονογράφος και σχεδιάστρια κόμικς. Έχει γράψει και εικονογραφήσει πολλά παιδιά βιβλία τα οποία αγαπήθηκαν από αναγνώστες όλων των ηλικιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το μυστικό της επιτυχίας της δεν είναι κρυφό. Χρησιμοποιεί ζωντανά χρώματα και τα σχέδια της αποτυπώνουν κάθε δυνατή λεπτομέρεια, ακόμη κι αυτές που δύσκολα βλέπει κανείς με γυμνό μάτι.


Οι ζωγραφιές της έχουν έντονο ποιητικό χαρακτήρα και είναι εμπνευσμένες από τη χώρα του παραμυθιού. Ζώα του δάσους και ξεχασμένες πριγκίπισσες, δράκαινες, μάγοι και καθημερινά άψυχα αντικείμενα που με μια πινελιά της ζωντανεύουν πάνω στο χαρτί και διηγούνται τις πιο απρόσμενες ιστορίες.


Η Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ ζει στο Παρίσι μαζί με τον σύζυγό της Τάι-Μαρκ λε Ταν (Tai-Marc Le Thanh) και τα τρία παιδιά τους. Παράλληλα με τη συγγραφή και την εικονογράφηση εργάζεται στον Τύπο και στη Διαφήμιση. Το 2003 της απονεμήθηκε το βραβείο «Prix sorciere».

           

«Γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο, τίποτε δεν σου χαρίζεται αν δεν το αξίζεις πραγματικά..»

www.rebeccadautremer.comwww.facebook.com/pages/Rebecca-Dautremer

Εύη Νικολαΐδου