Εκτύπωση

χόμπιτ

Τα χόμπιτ είναι μικροκαμωμένα ανθρωπάκια που ζουν στο Shire (Σάιρ), ένα γραφικό χωριουδάκι της Μέσης Γης. Είναι λίγο κοντύτερα από τους νάνους. Έχουν συνήθως σγουρά μαλλιά, μικρή μύτη και στρογγυλά εκφραστικά μάτια. Δεν έχουν γενειάδα.

Φορούν φαρδιά παντελόνια που φτάνουν λίγο πιο κάτω από το γόνατο, πουκάμισα και γιλέκα. Στα ρούχα τους προτιμούν τα έντονα χρώματα, με αγαπημένα το κίτρινο και το πράσινο. Δε φορούν ποτέ παπούτσια. Οι πατούσες τους είναι πλατιές και σκληρές και περπατούν μέσα στο δάσος χωρίς καμία δυσκολία. Τα πόδια τους έχουν πυκνό τρίχωμα για να διατηρούνται ζεστά, ακόμη και μέσα στα χιόνια.

Τα χόμπιτ ζουν σε ξύλινα σπιτάκια που είναι χτισμένα κάτω από καταπράσινους λόφους και επικοινωνούν μεταξύ τους με πλακόστρωτα μονοπάτια. Είναι πολύ κοινωνικά και δε χάνουν ευκαιρία να διοργανώνουν γιορτές, όπου διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Αγαπούν το χορό, το τραγούδι και το καλό φαγητό. Χαρακτηριστικό είναι το δυνατό τους γέλιο που μαρτυρά το πόσο ευτυχισμένα ζουν.

Τα χόμπιτ αγαπούν τους φίλους τους και δεν τους προδίδουν ποτέ. Όταν ερωτεύονται, η αγάπη τους κρατάει μια ολόκληρη ζωή.