Εκτύπωση

Ταξίδι στη βοτανοΧώρα με τα παιδιά της Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης του 37ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2013. Όλα ήταν έτοιμα για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των βοτάνων. Το κουδούνι χτύπησε κι όταν πέρασα το κατώφλι του σχολείου με υποδέχτηκαν γνώριμα πρόσωπα. Συνταξιδιώτες μου σήμερα θα ήταν τα δικά μας παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 37ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Η χαρά μου ήταν μεγάλη. Κι ήξερα από καιρό πριν ότι αυτό το πρωινό θα ήταν πολύ ξεχωριστό.

Η γνωριμία μας με τα βότανα έγινε με τρόπο διασκεδαστικό. Τα παιδιά τα άγγιξαν, τα μύρισαν. Μιλήσαμε για τις ιδιότητές τους. Μερικά βότανα μάς ήταν ήδη γνωστά ενώ κάποια άλλα τα πρωτοσυναντήσαμε στο φανταστικό αυτό ταξίδι μας στη μακρινή τους χώρα.

Όταν το κυνήγι της γνώσης τελείωσε, τη θέση του πήρε το παιχνίδι των αισθήσεων. Γεμίσαμε μπουγκάκια με λεβάντα, λουΐζα, μέντα και δυόσμο για να μοσχομυρίζουν οι ντουλάπες μας.

Λίγο αργότερα τα παιδιά έπιασαν τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές κι η αίθουσα γέμισε με χρώματα και πρωτότυπες ιδέες.


H Βίκυ και η Λαμπρινή έγραψαν ένα ποίημα για τα βότανα που ζούνε στο λιβάδι: Τα βότανα στη Χώρα γελάν όλη την ώρα, κρυμμένα στη φωλιά τους, μικρά τα όνειρά τους!

Ο Ανδρέας και ο Χρήστος μας προσκαλούν στη χρωματιστή βοτανοΧώρα και μας υποδέχονται στο σπίτι των βοτάνων στην οδό Ευκάλυπτου 23!


Ο Κωνσταντίνος, ο Άγγελος κι ο Λεωνίδας μας καλωσορίζουν στη βοτανοΧώρα και μας μιλούν για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Τα βότανα μας βοηθούν να νιώθουμε καλύτερα και να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι.


Η Νικολέτα, η Χριστίνα και η Δήμητρα ζωγράφισαν την βοτανοΧώρα όπως υπάρχει μέσα στα παραμύθια!


Η Κατερίνα και η Κυριακή φαντάστηκαν τη Χώρα των βοτάνων σε μια ψηλή καταπράσινη βουνοκορφή που την χαϊδεύουν οι αντίνες του ήλιου!


Ο Κέβι κι ο Αντώνης ζωγράφισαν τα βότανα της Κρήτης μέσα σε ένα πράσινο λιβάδι!

Ο Φλωριέν διάλεξε τη ΦλαμουΧώρα!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία την διευθύντρια του 37ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, την κυρία Γεωργοπούλου Παναγιώτα, καθώς επίσης και τη δασκάλα της β' τάξης, την κυρία Ζέμου Ελένη, τον κύριο Λανταβό Βασίλη, τον δάσκαλο της γ' τάξης και την κυρία Μιχαήλ Σύρμω τη δασκάλα της δ' τάξης. Μα το πιο μεγάλο «ευχαριστώ» το απευθύνουμε στα παιδιά, στους μικρούς μας συνταξιδιώτες που μας παρέσυραν και στον δικό τους κόσμο, αυτόν της φαντασίας.