Εκτύπωση

Μαγικό ταξίδι στη μακρινή βοτανοΧώρα με την Α΄ και Β΄ τάξη του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013. Η βοτανοΧώρα από το πρωί είχε φορέσει τα καλά της και μας περίμενε. Τα καλά του φορούσε και το 63ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που ήταν στολισμένο με αποκριάτικες μάσκες και πολύχρωμες γιρλάντες. Σήμερα συνταξιδιώτες μου στον μυρωδάτο κόσμο των βοτάνων θα ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' και Β' τάξης. Τα βλέμματά τους μαρτυρούσαν τη λαχτάρα τους να ξεκινήσουμε. Το ίδιο ακριβώς αισθανόμουν κι εγώ.

Τα παιδιά έκλεισαν τα μάτια τους κι άφησαν τη φαντασία τους να παρασυρθεί από τους ήχους του δάσους και την απαλή μελωδία. Πού να βρίσκεται άραγε αυτή η βοτανοΧώρα; Είναι πολύ μακριά; Πόσα διαφορετικά είδη βοτάνων υπάρχουν;

Η γνωριμία μας με τα βότανα ήταν απολαυστική. Το άρωμά τους ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές. Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή. Μάθαμε πολλά μυστικά τους, πώς μπορούμε να τα πιούμε, πώς τα χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, πόσο καλό κάνουν στην υγεία μας.

Όταν το σταυρόλεξο συμπληρώθηκε ετοιμάσαμε πουγκάκια για τα συρτάρια και τις ντουλάπες μας Τα γεμίσαμε με λουΐζα, λεβάντα, μέντα, ευκάλυπτο και πολλά ακόμη!

Κι ύστερα πιάσαμε τους μαρκαδόρους και τις κηρομπογιές. Τα παιδιά μας διηγήθηκαν με τον πιο πολύχρωμο τρόπο τις εικόνες που ξεχώρισαν από αυτό το μαγικό ταξίδι μας στη μακρινή βοτανοΧώρα.

            

«Τα βότανα πάνε σχολείο» - Μαρία, Ιωάννα
«Το σπίτι των βοτάνων» - Σταύρος, Έρικ

«Βοτανούπολη»
Χρήστος, Ραφαέλα, Μιχάλης, Μαρίνα, Σοφία

«Η Χώρα των όμορφων φυτών»
Χριστίνα, Τζεράλντο, Αρτιόλα, Άγγελος, Λάβτζοτ

«Ο παράξενος κόσμος»
Άγγελος, Ελένη, Λυδία, Έρβιν

«Η Φύση» - Μαρία, Έρσα
«Το βοτανοχωριό» - Χριστίνα
«Το Χωριό» - Θεόδωρος

«Η άνοιξη με τα βότανα»
Στέλιος, Βάγια, Πηνελόπη, Ζωή, Μαρία

«Η μεγάλη Χώρα των βοτάνων»
Έλενα, Νίκος, Αγγελική, Ιωακείμ, Αλέξης

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διευθύντρια του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, την κυρία Βούλα Αναγνωστοπούλου, για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αμέριστη βοήθειά τους την κυρία Αθανασία Δαουλτζή, τη δασκάλα της Α' τάξης, την κυρία Χρυσάνα Χριστοφορίδου, τη δασκάλα της Β' τάξης καθώς επίσης την φιλόλογο κυρία Έφη Βάγια και τον κύριο Γιάννη Δραγασάκη, τον δάσκαλο των Εικαστικών. Κι όλοι μαζί ευχαριστούμε τα παιδιά για το τόσο όμορφο πρωινό που μας χάρισαν.