Εκτύπωση

Η Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού «Έκλεισε την πόρτα στον ρατσισμό»

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018. Η πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς. Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού. Μια ζεστή φιλοξενία μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές με τίτλο «Λεμεσός: Μια πόλη ο κόσμος όλος». Ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

  

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Συζήτησαν, εκφράστηκαν, ενώθηκαν, απέρριψαν. Με μια φωνή το δήλωσαν απερίφραστα. Δεν τον θέλουν τον ρατσισμό. Κι ούτε τον φοβούνται. Ο ρατσισμός πρέπει να τους φοβάται. Για τρόπο που σκέφτονται. Για τον τρόπο που αντιδρούν. Γιατί έχουν μάθει για τα πολλά του πρόσωπα και άλλο να τους ξεγελάσει πλέον δεν μπορεί.

«ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»

  

Ευχαριστώ πολύ την διευθύντρια του σχολείου, την κυρία Χριστίνα Γεωργίου για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία. Παράλληλα, τις κυρίες Στέφη Διονυσίου και Φανή Γούδα-Κωνσταντινίδου, δασκάλες των τμημάτων Ε1 και Ε2, την κυρία Άρτεμη Ορφανού, δασκάλα της Οικιακής Οικονομίας και τις κυρίες Έλενα Χριστοδούλου και Παναγιώτα Οδυσσέως τις δασκάλες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 αντίστοιχα. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη φορά την κυρία Βαλεντίνα Κυριάκου, Κοινωνική Λειτουργό από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού, για την πολύτιμη βοήθεια.

«Δεν σωπαίνω εγώ. Σωπαίνει ο ρατσισμός. Μην το ξεχνάτε, παιδιά!»

Εύη Νικολαΐδου