Εκτύπωση

Οι Μικροί Συγγραφείς του 94ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Με οδηγό τη φαντασία.. γράφουμε μια ιστορία!

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012. Αυτό το πρωινό οι Μικροί Συγγραφείς είχαν και πάλι την τιμητική τους. Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου θα υποδεχόταν σε λίγο τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε' τάξης του 94ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά ήρθαν μαζί με τις δασκάλες τους γεμάτα όρεξη και αστείρευτη φαντασία..

Το βίντεο που είδαμε έγινε η αφορμή να συζητήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκφράσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, ποίηση.. Το παιχνίδι μας για την αναζήτηση των λέξεων ξεκίνησε και τα μολύβια πήραν φωτιά!

Κάθε ήχος, κάθε εικόνα, κάθε λέξη κρύβει μέσα της μεγάλα μυστικά. Τα παιδιά άκουσαν τη φαντασία τους δίχως περιορισμούς. Κι αυτή με τη σειρά της ψιθύρισε στο αφτί τους απίθανες ιστορίες!

Λίγο πριν το μεσημέρι, οι νέοι Μικροί Συγγραφείς μας μοιράστηκαν με όλους μας τις φανταστικές, τις ολό-δικές τους ιστορίες. Και η αίθουσα πλημμύρισε με ήρωες, χαμόγελα και χειροκροτήματα.

Αυτή τη φορά θα αφήσω και τη δική σας φαντασία να καλπάσει διαβάζοντας μονάχα τους τίτλους από τις ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά. Φεύγοντας, εξάλλου, τις πήραν μαζί τους για να τις διαβάσουν και στο σπίτι.

Το μαγικό δεντρόσπιτο της Κίνας - Μιχαέλλα, Δημήτρης, Θοδωρής, Παναγιώτης, Γιάννης, Κώστας
Η περιπέτεια του Έντουαρντ - Μάγδα
Η μεγάλη περιπέτεια του Έντουαρντ - Λευτέρης
Ο θάνατος και η ζωή του Έντουρντ - Τηλέμαχος
Ο γάμος και η γέννηση του Πάτρικ - Μελίνα, Αθηνά, Βίκυ, Δήμητρα, Δήμος, Νικόλας

Ο Χάρι Πότερ και η αναγέννηση του Βασιλίσκου - Σπύρος, Λάζαρος, Διονύσης, Χρήστος, Δημήτρης, Παύλος.
Το μαγικό τσαντάκι του Χάρι Πότερ - Άνια, Χρήστος, Ιορδάνης, Ιωάννα, Λυδία
Το μαγικό τσαντάκι του Χάρι Πότερ – Ραφαήλ
Το τσαντάκι του Χάρι Πότερ – Μάριος
Το στοιχειωμένο μπαούλο – Μαίρη, Άννα, Ελισάβετ, Φαίη, Ελευθερία, Μαρία

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες των παιδιών, την κυρία Ανατολή Καρυπίδου και την κυρία Αγγελική Ψαρογιώργου που μας επισκέφτηκαν. Κι όλοι μας ευχαριστούμε τα παιδιά για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν!