Εκτύπωση

Οι πιο μικροί Μικροί Συγγραφείς της Α' τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012. Σήμερα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο υποδεχτήκαμε τους πιο μικρούς Μικρούς Συγγραφείς του 2012. Τι κι αν έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν πολύ πρόσφατα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ήρθαν για να γράψουν τις δικές τους παραμυθένιες ιστορίες και το έκαναν. Με τον δικό τους χρωματιστό τρόπο!

Δε χρειάστηκε να πούμε πολλά. Τα παιδιά ξέρουν καλά πώς ν' ακούν τη φαντασία τους δίχως κανέναν δισταγμό. Οι λέξεις που βρήκαν στο δρόμο τους, πολύχρωμες κι αυτές. Άφησαν, λοιπόν, κάτω τα μολύβια και πήραν στα χέρια τους τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους. Αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους μέσα από τις ζωγραφιές τους. Οι εικονογράφοι, άλλωστε, με σχέδια και χρώματα δεν διηγούνται ολόκληρα παραμύθια;

Στο τέλος όλες οι ομαδούλες σηκώθηκαν κι ένωσαν τις ζωγραφιές τους. Και οι ιστορίες των πιο μικρών μας συγγραφέων ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μας! Θέλετε να τις διαβάσετε κι εσείς; Με μεγάλη μας χαρά!

Το κοχύλι και το καβουράκι
Ιωάννα, Μίλτος, Εβελίνα, Σοφία, Αναστάσης, Γιάννης
Μια φορά κι έναν καιρό ο Σπασίκλας περπατούσε και ζητούσε να πάρει μήλα. Αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι. Μπήκε λοιπόν στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε να πάει στη θάλασσα.
Ξαφνικά πάτησε ένα κοχύλι. Το πήρε στα χέρια του και είδε ότι μέσα στο κοχύλι είχε ένα καβουράκι. Το καβουράκι έβγαλε το κεφαλάκι του και άρχισε να του μιλά σαν άνθρωπος. Από εκείνη τη στιγμή γίνανε φίλοι αχώριστοι και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Το μαγικό δεντρόσπιτο
Παντελής, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Παντελής, Φωτεινή, Γιάννης, Δημήτρης, Θοδωρής
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μπουκάλι γεμάτο με κρασί. Αυτό το κρασί ήταν μαγεμένο. Όποιος το έπινε θα γινόταν υπηρέτης της βασίλισσας και του βασιλιά για πάντα. Ένας μόνο μπορούσε να λύσει τα μάγια, ο βασιλιάς της διπλανής πολιτείας. Το όνομά του ήταν Βουκεφάλας. Έτσι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του για το μαγικό δεντρόσπιτο του μάγου. Ταξίδευε πολλές μέρες. Κουρασμένος έφτασε στον μάγο και πήρε το φίλτρο που θα έλυνε τα μάγια. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Ο Πίτερ Παν στη θάλασσα
Ελένη, Καλλιόπη, Χρήστος, Βασιλική, Άγγελος, Μαριάννα, Μέλα
Κάποτε σε μια μακρινή χώρα ζούσε ο Πήτερ Παν κι έκανε ένα ταξίδι για να πάει σε άλλο μέρος να βρει την Γουέντυ. Πέταξε με τα φτερά του και συνάντησε ένα καράβι που πάνω ήταν πειρατές. Πάνω στο καράβι ήταν ένα μπαούλο που είχε μέσα θησαυρό. Ο Πήτερ Παν κατέβηκε στο καράβι, άνοιξε το μπαούλο και βρήκε τη μαγική κιθάρα που τον πήγε στην Γουέντυ. Στο δρόμο συνάντησε αστραπές και καταιγίδες.

 

Η κακιά μάγισσα Μαριμπέλα και η φυλακισμένη πριγκίπισσα
Λευτέρης, Γρηγόρης, Γιάννης, Εύη, Χαρά, Κωνσταντίνα
Μια φορά κι έναν καιρό ο Ζορό πήγε να σώσει την Μπάρμπι από την κακιά μάγισσα. Έκανε ένα μεγάλο ταξίδι, που κράτησε 8 μήνες. Η κακιά μάγισσα Μαριμπέλα κρατούσε την πριγκίπισσα φυλακισμένη σ' ένα παλιό σπίτι. Της είχε κλέψει το στέμμα και το φυλούσε σε ένα μυστικό πουγκί. Μια σκάλα οδηγούσε στο στέμμα αλλά για να την ανέβει κάποιος έπρεπε να έχει τα μάτια του κλειστά. Ποιος θα μπορούσε να τα καταφέρει;

Η μάγισσα Κακίστρω και το βάζο
Κατερίνα, Σοφία, Μπέλα, Αργύρης, Κωνσταντίνος
Μια φορά κι έναν καιρό ο Ζορό ταξίδεψε πολύ μακριά για να σώσει μια βασίλισσα. Η κακιά μάγισσα Κακίστρω την είχε κλειδώσει μέσα σε ένα πελώριο βάζο. Το βάζο το είχε κρύψει σε ένα δεντρόσπιτο. Ο βασιλιάς, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Μάζεψε όλη τη φρουρά και ξεκίνησαν για να τη σώσουν.

Ο αγώνας του Κάπτεν Αμέρικα
Δημήτρης, Γιώργος, Βασίλης, Ελένη, Άρης, Αρετή
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Κάπτεν Αμέρικα και ανέβηκε πάνω στο γερόσαυρο. Και μετά έκανε αγώνα κι ένας υπηρέτης που ήταν πάνω στο δεντρόσπιτο μετρούσε το χρόνο με μια κλεψύδρα.

Ευχαριστώ θερμά τις δασκάλες των παιδιών, την κυρία Ευθυμία Βλάχου και την κυρία Σοφία Ράλλη που μας επισκέφτηκαν. Και πάνω απ' όλα ευχαριστούμε τα παιδιά για το πολύχρωμο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας τους.