Εκτύπωση

Ταξίδι στη μακρινή βοτανοΧώρα με τα παιδιά του 90ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2012. Σήμερα ήταν το τελευταίο, για το 2012, μαγικό ταξίδι στη μακρινή βοτανοΧώρα. Συνταξιδιώτες μας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 90ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης. Γιορτινή ατμόσφαιρα, χαρούμενες φατσούλες και πολλή όρεξη για να γνωρίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό.

Η απαλή μελωδία ξεκίνησε. Ήχοι από το δάσος μετέφεραν τα παιδιά σ΄ ένα μέρος πολύ μακρινό, εκεί που δεν ζουν άνθρωποι παρά μόνο βότανα. Έκλεισαν τα μάτια τους και φαντάστηκαν αυτή την παραμυθένια χώρα, με τις ψηλές κορυφές και τα καταπράσινα λιβάδια. Κι όταν ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τα βότανα από κοντά, το ταξίδι μας έγινε ακόμη πιο συναρπαστικό.

Τα παιδιά έπαιρναν βαθιές ανάσες για να χορτάσουν το άρωμα της λουΐζας, της μέντας, του φασκόμηλου, του βασιλικού, της λεβάντας, του ευκαλύπτου. Αγγίξαμε τα φύλλα τους, τα άνθη τους, τα μικρά κλαδιά τους. Το παιχνίδι των αισθήσεων δεν είχε τελειωμό.

Μάθαμε για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, θυμηθήκαμε σε ποια φαγητά τα χρησιμοποιούμε. Κι ύστερα ήρθε η σειρά των παιδιών να πάρουν το λόγο και να μιλήσουν για όσα τους έκαναν εντύπωση. Τα παιδιά, βέβαια, διάλεξαν τον πιο πολύχρωμο τρόπο για να περιγράψουν το ταξίδι τους.

Οι λευκές σελίδες γέμισαν με πανύψηλα βουνά, χρωματιστά μυρωδάτα βότανα που μιλούν και περπατούν σαν εμάς τους ανθρώπους, μεγάλα δέντρα με γερά κλαδιά, μονοπάτια μέσα στο δάσος, ρυάκια, πουλιά, σύννεφα..

Επιστρέψαμε από το ταξίδι μας με τις τσέπες μας γεμάτες όμορφες εικόνες και γλυκές αναμνήσεις. Όταν τα παιδιά έφευγαν ανταλλάξαμε ευχές για τα Χριστούγεννα που ήταν πια τόσο κοντά!

Ευχαριστώ πολύ τις νηπιαγωγούς των παιδιών, την κυρία Έφη Ατάλογλου και την κυρία Όλγα Κωνσταντίνου που μας επισκέφτηκαν. Ευχαριστώ πολύ και τους μικρούς μας φίλους. Δίχως αυτούς το ταξίδι δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστό!