Εκτύπωση

Όταν η Β' τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης ταξίδεψε στη μακρινή βοτανοΧώρα!

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013. Οι πόρτες της Παιδικής Βιβλιοθήκης άνοιξαν για να υποδεχτούμε τη Β΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης. «Πού είναι η βοτανοΧώρα;» ήταν η πρώτη ερώτηση των παιδιών και δεν σας το κρύβω ότι μόλις την άκουσα ήμουν σίγουρη ότι θα περνούσαμε υπέροχα.

Ξεκίνησε μια όμορφη συζήτηση για τον κόσμο των βοτάνων. Οι μικροί μαθητές ήταν διαβασμένοι! Η δασκάλα και ο δάσκαλός τους είχαν φροντίσει να τους μιλήσουν για τα βότανα, να γνωρίσουν μερικά από κοντά στην τάξη τους πριν απ' το δικό μας ταξίδι.

Η απαλή μελωδία μας παρέσυρε. Κλείσαμε τα μάτια μας κι αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη να βρει αυτή τη Χώρα. Άραγε πού να βρίσκεται; Στην κορυφή ενός βουνού; Ίσως μέσα σ' ένα καταπράσινο λιβάδι. Μήπως στις όχθες ενός ποταμού;

Πιάσαμε τα μολύβια και το παιχνίδι γνώσεων ξεκίνησε. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Μιλήσαμε για τη χρήση των βοτάνων στη μαγειρική, για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, για τον τρόπο που μπορούμε να τα πίνουμε. Κι όταν όλα τα κουτάκια του σταυρόλεξου γέμισαν με γράμματα, αφήσαμε κάτω τα μολύβια και πήραμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές.

Η βοτανοΧώρα έχει πανύψηλα δέντρα. Είναι γεμάτη μυρωδάτα λουλούδια και οι βοτανάνθρωποι είναι σαν κι εμάς. Έχουν και κατοικίδια!

Τι θα λέγατε καλύτερα για την κορυφή ενός βουνού; Ναι! Εκεί βρίσκεται και την ακουμπούν τα σύννεφα. Έχει και μια βιβλιοθήκη με αμέτρητα βιβλία!

Αυτό που ίσως δε θα ξέρατε είναι ότι τα βότανα λατρεύουν το χορό. Διοργανώνουν μάλιστα και χορευτικές παραστάσεις!

Η πιο ωραία εποχή στη βοτανοΧώρα είναι η Άνοιξη. Ολάκερη η πλάση μοσχοβολά. Είναι η καταλληλότερη εποχή για να φυτέψτε τα βότανά σας σε μικρές γλάστρες στο μπαλκόνι.

Τα βότανα μας στέλνουν ένα μήνυμα. Να τα πίνουμε, να τα βάζουμε στα φαγητά μας, να τα μυρίζουμε. Ομορφαίνουν τις μέρες μας και μας κάνουν καλό.

Η βοτανοΧώρα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Έχει τα πιο μεγάλα, τα πιο πολύχρωμα, τα ωραιότερα ουράνια τόξα που είδατε ποτέ σας!

Ευχαριστώ πολύ τη δασκάλα και τον δάσκαλο των παιδιών, την κυρία Μασαλή Ελένη και τον κύριο Βασιλείου Άρη που μας εμπιστεύτηκαν το πρωινό τους και προπαντός ευχαριστούμε τα παιδιά για τα όμορφα συναισθήματα που μοιράστηκαν μαζί μας.