Εκτύπωση

Όταν τα παιδιά της Α΄ τάξης του 34ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τη μακρινή βοτανοΧώρα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013. Σήμερα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο υποδεχτήκαμε τους πιο μικρούς μαθητές του 34ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Όταν τα παιδιά πέρασαν την πόρτα της Παιδικής Βιβλιοθήκης για μια στιγμή γύρισα πίσω στα χρόνια εκείνα που ήμουν κι εγώ ένα από τα πρωτάκια αυτού του σχολείου. Τότε που χτυπούσε το κουδούνι για το διάλειμμα και τρέχαμε στην αυλή για να παίξουμε λάστιχο!

«Πού είναι τα βότανα;», με ρώτησαν οι μικροί μαθητές ανυπόμονα. «Είναι πολύ μακριά η βοτανοΧώρα;»
«Κλείστε τα μάτια σας και ψάξε την με τη φαντασία σας ως τα πέρατα του κόσμου», απάντησα και η μελωδία ξεκίνησε.

Γνωρίσαμε τα βότανα μέσα από ένα ατελείωτο παιχνίδι των αισθήσεων. Τα βότανα μας αποκάλυψαν μικρά και μεγάλα μυστικά τους. Το φλαμούρι είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας στο κρυολόγημα. Το δεντρολίβανο κάνει καλό στην όρασή μας. Οι φακές λατρεύουν τη Δάφνη!

«Και τώρα; Τι θα ζωγραφίσουμε;» αναρωτήθηκαν όταν συμπληρώσαμε όλα τα κουτάκια του σταυρόλεξου.
«Τη βοτανοΧώρα, όπως την φανταστήκατε στην αρχή!» αποκρίθηκα κι ένα μακρόσυρτο, χαρούμενο «Ναι...!!!!» πλημμύρισε την αίθουσα.

Οι περιγραφές των παιδιών ήταν πολύχρωμες σαν το ουράνιο τόξο! Ζωγράφισαν έναν κόσμο σαν να είχε ξεπεταχτεί μέσα από τα παραμύθια!

Λυδία, Σταυρούλα, Δημήτρης, Δαμιανός, Γιάννης, Δημήτρης

Πασχάλης, Ανδρέας, Νικόλας, Γιάννης

Κορίνα, Μαρία, Φανή, Ραφαέλα, Παρασκευή, Μαριλένα

Χρήστος, Κωνσταντίνος, Ελεάννα, Γωγώ, Ιώ, Ταμάρα, Φάνης

Ειρήνη, Βίβιαν, Βασιλική, Γιώργος, Γεωργία, Αθηνά

Νικόλας, Μιχάλης, Νικόλας, Νικόλας

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες των παιδιών, την κυρία Αναστασία Τσαμοπούλου και την κυρία Ουρανία Ερεϊλιάδου που μας επισκέφτηκαν καθώς επίσης την κυρία Δήμητρα Κιοσέ και την κυρία Γεωργία Καριπίδου για την πολύτιμη βοήθειά τους. Μα το μεγαλύτερο «Ευχαριστώ» το οφείλω στους μικρούς συνταξιδιώτες μου για το συναρπαστικό ταξίδι μας.