Εκτύπωση

Όταν η Α΄ και η Β΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης ταξίδεψε στη μακρινή βοτανοΧώρα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013. Όλα ήταν έτοιμα για το επόμενό μας ταξίδι στην πιο ψηλή κορυφή του κόσμου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο πρώτων τάξεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης ήρθαν και πλημμύρισαν την Παιδική Βιβλιοθήκη με χαρούμενες φωνές, πλατιά χαμόγελα και βλέμματα που πετούσαν σπινθήρες. Οι ερωτήσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή. Και ξέρετε πόσο πολύ λατρεύω τις απορίες των μικρών μου συνταξιδιωτών!

Τα παιδιά μαγεύτηκαν από το άρωμα της λεβάντας, της μέντας, του ευκαλύπτου. Έμαθαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του φασκόμηλου, για το καλό που μας κάνει το φλαμούρι, το χαμομήλι, η μαντζουράνα.

Τα βαζάκια πηγαινοέρχονταν πάνω-κάτω αποκαλύπτοντας μικρά και μεγάλα μυστικά. Το παιχνίδι της αναζήτησης των λέξεων δεν είχε τελειωμό.

Όταν το σταυρόλεξο για δυνατούς βοτανολύτες είχε συμπληρωθεί σειρά είχαν οι ξυλομπογιές και οι μαρκαδόροι. Τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τη γλώσσα των χρωμάτων και μ' αυτή μας μίλησαν για όσα είδαν και άκουσαν στη μακρινή βοτανοΧώρα.

Η Ευαγγελία, η Ελένη, η Δήμητρα, η Μαρία, η Βέρα, η Μαρία και η Ντίνα ζωγράφισαν το πολύχρωμο χωριό των βοτάνων!

Η Ειρήνη, η Hλιάνα, η Στεφανία και η Δήμητρα φαντάστηκαν πως θα ήταν οι μπαλαρίνες των βοτάνων!

Ο Γρηγόρης, ο Λευτέρης, ο Νασμίν, ο Βαγγέλης και ο Δημήτρης έγραψαν μια μικρή ιστορία για τον κόσμο των βοτάνων.

Ο Γιάννης, ο Ηλίας, η Σοφία, ο Θανάσης, ο Αουρέλ, ο Ντενίς, ο Ιάκωβος και η Βασιλική διάλεξαν τα βότανα που τους έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Η Κλάρα, η Πηνελόπη, ο Γιάννης, ο Φλάβιο, η Ελσόνα, ο Θοδωρής και ο Ιωακείμ ζωγράφισαν το δεντρολίβανο, το χαμομήλι και τη λουΐζα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δασκάλες των παιδιών, την κυρία Σοφία Συμεωνίδου και την κυρία Βασιλική Βασιλειάδου καθώς επίσης και τις κυρίες Γεωργία Καριπίδου και Μαρία Μανωλιάδου για την πολύτιμη βοήθειά τους. Και πάνω απ' όλα ευχαριστώ τα ίδια τα παιδιά για αυτήν την όμορφη περιπέτεια!