Εκτύπωση

Όταν η βοτανοΧώρα υποδέχτηκε την γ΄ τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης..

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013. Σήμερα στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου υποδεχτήκαμε τους τελευταίους ταξιδιώτες για τη μακρινή βοτανοΧώρα. Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες της γ' τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που ήρθαν πανέτοιμοι να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Γνωριστήκαμε και πιάσαμε την κουβέντα. Οι ερωτήσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή. Πόσα είδη βοτάνων υπάρχουν; Πού μας κάνουν καλό; Η μαντζουράνα, το φασκόμηλο, το φλαμούρι.. Το παιχνίδι των αισθήσεων ξεκίνησε και μαζί του ξεκίνησε και το τελευταίο ταξίδι της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η βοτανοΧώρα μας υποδέχτηκε φορώντας τα καλά της!. Ανακαλύψαμε κρυμμένες αλήθειες, μιλήσαμε για τους τρόπους χρήσης των βοτάνων και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Κι όταν επιστρέψαμε τα παιδιά μας διηγήθηκαν τις εντυπώσεις τους μέσα από τα χρώματα και τη φαντασία.

Η Μαρία, η Κατερίνα, ο Διαμαντής, ο Στέφανος, ο Θανάσης κι ο Παναγιώτης ζωγράφισαν, έγραψαν στίχους και μία συνταγή!
«Το βοτανόδεντρο»

«Η βοτανοΧώρα»

Τα παιδιά μας έδωσαν οδηγίες για το ρόφημα του χαμομηλιού!

«Η Φύση»
Ο Αναστάσιος, ο Βικέντιος, ο Παναγιώτης, ο Γιάννης και ο Θαλής ζωγράφισαν το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου που φτάνει ως τον ουρανό! Στα κλαδιά του μένουν τα βότανα.

«Η βοτανοΧώρα»
Ο Στέργιος, ο Κωστής, ο Παναγιώτης, ο Ευτύχης και η Μαίρη ξεχώρισαν το δεντρολίβανο, το δυόσμο, τη μέντα, τη δάφνη και τον μαϊντανό για το γλυκό τους άρωμα!

«Η βοτανοΧώρα»
Η Μαριλένα, η Αναστασία, η Δήμητρα, ο Σταύρος και ο Λεωνής έγραψαν ένα τραγούδι: "Η βοτανοΧώρα εκεί που ζουν όλα τα βότανα και μας χαρίζουν μυρωδιά".

Η Θωμαή, η Βασιλική, η Άλκηστις, η Άννα, η Μαρία και η Ελένη ξεχώρισαν την μαντζουράνα και για χάρη της έγιναν ποιήτριες..
Μαντζουράνα, μαντζουράνα
που είσαι πράσινη πολύ
σ' αγαπάει όλος ο κόσμος
κι είσαι όμορφη πολύ!

«Τα φυτά της φύσης»
Ο Άγγελος, ο Λευτέρης, ο Οδυσσέας, ο Μάριος και ο Άρης μας μίλησαν για τα φυτά της φύσης και το διασκέδασαν πολύ!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τις δασκάλες των παιδιών, την κυρία Καλλιόπη Τσιντογιάννη και την κυρία Συρμούλα Βελώνη που μας επισκέφτηκαν. Μα το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το απευθύνω στους μικρούς μου συνταξιδιώτες που μαζί τους ολοκληρώσαμε μία συναρπαστική χρονιά που μας χάρισε μοναδικές, μυρωδάτες αναμνήσεις.