Εκτύπωση

Με συνταξιδιώτες τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 88ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013. Επιτέλους! Αυτή την μέρα την περίμενα ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί αναχωρήσαμε για το πρώτο ταξίδι της φετινής σχολικής χρονιάς. Ποδαρικό στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου μας έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης του 88ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά έβγαλαν για λίγο από τις τσάντες τους τα βιβλία και τα τετράδια για να τις γεμίσουν με αρώματα και ιστορίες που θα μας ψιθύριζαν οι κάτοικοι μια χώρας μακρινής. Οι κάτοικοι της μακρινής βοτανοΧώρας!

Πού να βρίσκεται άραγε αυτή η βοτανοΧώρα; Ίσως σ' ένα καταπράσινο λιβάδι ή δίπλα στις όχθες ενός ποταμού. Ή μήπως στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού του κόσμου.. Τα παιδιά έκλεισαν τα μάτια τους και την έπλασαν με τα μάτια της φαντασίας τους.

Κι ύστερα ήρθε η στιγμή να γνωρίσουν τους μυρωδάτος κατοίκους της. Ο ευκάλυπτος, η μαντζουράνα, η λεβάντα, το φασκόμηλο, το φλαμούρι, η μέντα.. Η παιδική βιβλιοθήκη πλημμύρισε με το άρωμά τους και οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πολλά από τα μυστικά τους. Γιατί τα βότανα μας κάνουν καλό, πολύ καλό!

Όταν το παιχνίδι των αισθήσεων τελείωσε τα παιδιά πήραν τα χρώματα στα χέρια τους και αποτύπωσαν τις εμπειρίες τους από αυτό το ταξίδι. Συνεργάστηκαν σε ομάδες και έκαναν πολύ όμορφες ζωγραφιές. Σας τις παρουσιάζουμε..

«Η φανταστική Χώρα των βοτάνων»
Λία, Πέτρος, Παγώνα, Βασίλης, Στράτος, Μενέλαος

                                    

«Το περίεργο δέντρο»
Δημήτρης, Ανδρέας, Βασίλης, Θέμης, Χρήστος, Κωνσταντίνος   

«Η Δάφνη που μιλάει»
Ραφαέλα, Στέλλα, Χριστιάνα, Μαρία, Δέσποινα, Νικόδημος Αναστάσιος

«Το μαγεμένο φύλλο»
Ελενίτσα, Έλενα, Μιχαέλα, Μαρία, Κλεονίκη, Μάρθα 

       

«Το δακρυσμένο σύννεφο»
Κριστιάν, Φωτεινή, Ηλίας, Έργκι, Χριστίνα, Αναστάσιος, Στέλλα

«GTAV – Το γήπεδο των βοτάνων»
Σούμπι, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Χρήστος, Αριστοτέλης, Φοίβος


Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες των παιδιών, την κυρία Κωνσταντίνα Λιάκου και την κυρία Μαρία Χατζηθεοδωρίδου, την υπεύθυνη της παιδικής βιβλιοθήκης την κυρία Ζωή Πρόζου για την αμέριστή βοήθειά της και ιδιαίτερα τους μικρούς μας συνταξιδιώτες, τα κορίτσια και τα αγόρια της Δ' τάξης, για το όμορφο πρωινό που περάσαμε μαζί.

Εύη Νικολαΐδου