Εκτύπωση

Ταξίδι στη βοτανοΧώρα με τη Β' Τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013. Σήμερα η παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου πλημμύρισε από τα φωτεινά χαμόγελα των παιδιών της Β' Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Οι μικροί μαθητές ήρθαν πανέτοιμοι για το μακρινό μας ταξίδι, έχοντας στις αποσκευές τους γνώσεις, όρεξη, περιέργεια και μπόλικη φαντασία.

Η κουβεντούλα μας για τα βότανα είχε λίγο απ' όλα. Λίγο απ' το χωριό, λίγο απ' τη γιαγιά και τον παππού, λίγο απ' την παράδοση, λίγο απ' τη γραμματική, μια και η βοτανοΧώρα είναι σύνθετη λέξη! Κάθε απορία των παιδιών γεννούσε και μια καινούρια εικόνα. Με οδηγό τις αισθήσεις γνωρίσαμε πολλά βότανα από κοντά και δανειστήκαμε λίγο από το άρωμα τους.

Κι όταν το παιχνίδι της αναζήτησης τελείωσε, τα αγόρια και τα κορίτσια έπιασαν τα χρώματα και γέμισαν το πρωινό μας με πολύχρωμες, παραμυθένιες ζωγραφιές. Σας τις παρουσιάζω:

Οι Πειρατές της βοτανοΧώρας
Αγησίλαος, Βασίλης, Ορφέας, Γιάννης, Αριστοτέλης

Η χώρα των Βοτάνων
Εύη, Φάμπιο, Άγγελος, Στράτος, Χριστόδουλος, Καλλιόπη, Αναστασία

Η χώρα των Φυτών
Θωμάς, Κωνσταντίνος, Παύλος, Ακάκι, Κυριακή

Το μυστικό πέρασμα στη Χαρούπα
Νικόλας, Μαρίνος, Ναταλία, Θώμη, Ειρήνη

ΒοτανοΧώρα
Ελένη, Εσπεράντζα, Πέτρος, Μάριος, Κέλυ, Κυριακή

Η μαγική Χώρα
Νίκος, Αμάντα, Άννα, Ανθούλα, Ρία, Νικόλ, Σοφία

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες της β' τάξης, την κυρία Δήμητρα Τυροβούζη και την κυρία Σουλτάνα Μπαχάρη κι όλοι μαζί ευχαριστούμε τα παιδιά για το πολύχρωμο ταξίδι που μας χάρισαν.