Εκτύπωση

Η βοτανοΧώρα υποδέχεται την Β΄ τάξη του 77ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013. Η βοτανοΧώρα έχει φορέσει τα καλά της και περιμένει να υποδεχτεί τους τελευταίους ταξιδιώτες του 2013. Λίγο πριν τις δέκα το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 77ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης πέρασαν το κατώφλι του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου. Με την πρώτη «καλημέρα» ήμουν σίγουρη ότι το πρωινό μας θα κυλούσε βοτανο..υπέροχα!

Οι ομάδες πήραν τα μολύβια στα χέρια και η εξερεύνηση στον κόσμο των βοτάνων ξεκίνησε. Τα βαζάκια άνοιξαν και η παιδική πλημμύρισε με το άρωμα της λεβάντας, της λουΐζας, του φασκόμηλου, της μέντας, του δυόσμου, του χαμομηλιού κι όχι μόνο.

Το παιχνίδι των αισθήσεων δεν είχε τελειωμό. Μάθαμε μυστικά και μοιραστήκαμε εμπειρίες. Στο τέλος τον λόγο πήραν τα παιδιά ως πρεσβευτές της μακρινής βοτανοΧώρας.

Η αποστολή τους  ήταν να θυμίσουν στους ανθρώπους αξίες που κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη αλλά τις έχουν ξεχάσει. Και τα κατάφεραν μια χαρά μιλώντας με τα χρώματα της φαντασία τους.

Η Δάφνη στη βοτανοχώρα
Άννα-Μαρία, Λαμπρινή, Κατερίνα, Ιωάννα, Κωνσταντίνος, Μελίνα

Το πολύχρωμο τοπίο
Βασίλης, Κωνσταντίνος, Ανδρέας, Χριστίνα, Σοφία, Αναστασία

Το όμορφο δάσος
Στράτος, Νίκη, Δήμητρα, Γιάννης, Σάββας, Λεωνίδας, Κυριάκος

Η πεταλουδοχώρα
Ναταλία, Μάρθα, Ιωννάθη, Ιωάννα, Ελεάννα, Δροσούλα, Κυριακή

Το δάσος με τα κυπαρίσσια
Γιάννης, Νικολέτα, Ελένη, Σοφία, Ευτυχία, Χρήστος

Το περίεργο δάσος
Βασίλης, Αντώνης, Γιώργος, Δανάη, Μαρία, Πέτρος

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δασκάλες της β΄ τάξης, την κυρία Θεοδοσίου Στυλιανή και την κυρία Κατσάλη Νίκη που μας επισκέφτηαν και πάνω απ' όλα τους μικρούς μου συνταξιδιώτες για το πολύχρωμο, υπέροχο ταξίδι μας στη μακρινή βοτανοΧώρα.

Εύη Νικολαΐδου