Εκτύπωση

Με συνταξιδιώτες τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014. Καλή χρονιά! Από το πρωί ανταλλάσαμε ευχές και χαμόγελα. Λίγο πριν υποδεχτώ τους μικρούς μου συνταξιδιώτες έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου, αυτή η χρονιά να είναι πιο πολύχρωμη, πιο παραμυθένια από την προηγούμενη.Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας μάς έκαναν ποδαρικό στην παιδική βιβλιοθήκη στο Βαφοπούλειο και το πρώτο ταξίδι του 2014 με προορισμό τη μακρινή βοτανοΧώρα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Η ζωντάνια των παιδιών, η ενεργητικότητά τους, η δημιουργική τους περιέργεια και η αστείρευτη φαντασία τους μετέτρεψε τη γνωριμία τους με τα βότανα σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Μας παρέσυραν κι εμάς στα δικά τους μονοπάτια και ομόρφυναν το πρωινό μας με χρώματα και φρέσκες ιδέες. Χαρά μου να τις μοιραστώ μαζί σας.

                                                                 «Ο Όμορφος Βασιλικός»
Ο Γιώργος, ο Παύλος, ο Σάββας, ο Ηλίας, ο Γιώργος, ο Χρήστος,   ο Νίκος και ο Ιωακείμ ξεχώρισαν τον βασιλικό και τον ζωγράφισαν καμαρωτό και όμορφο, μέσα στο πήλινο σπίτι του.

                                                           «Η καλύτερη περιπέτεια του Βασιλικού»
Τον βασιλικό διάλεξε μια ακόμη ομάδα παιδιών. Ο Πασχάλης, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος, ο Δημήτρης, ο Κωνσταντίνος, ο Νικόλας και η Πασχαλίνα μας δίνουν πληροφορίες για να τον γνωρίσουμε καλύτερα: Ο Βασιλικός είναι ένα βότανο που η μυρωδιά του είναι όχι έντονη, κανονική και τον χρησιμοποιούμε για τον αγιασμό στα σχολεία και στα σπίτια.

«Η Μέντα!»
Ο Αντώνης, η Θεοδώρα, η Αρετή, η Κωνσταντίνα, η Ευγενία, η Αναστασία, η Αρετούλα και ο Θάνος έγραψαν ένα πολύ όμορφο ποίημα για τη μέντα:
Η μέντα η καλή, είναι τόσο γευστική, μπαίνει μες τα φαγητά, κάνει τη ζωή γλυκιά.
Δεν τη συγκρίνεις με καμιά άλλη, γιατί θα σου πάρει το κεφάλι!
Μέντα, μέντα, μεντάκι, είσαι όμορφο λουλουδάκι.
Είσαι νόστιμη πολύ, θα σε τρώω ως το πρωί.

                                                                    «Το καλό και το κακό»
Η Αλεξάνδρα, η Ιωάννα, η Εμμανουέλλα, η Εύη, η Ναυσικά, η Κυριακή, η Σήλια, η Ευαγγελία, η Χριστίνα και η Μαρία μας διηγούνται μια ολόκληρη ιστορία με τη ζωγραφιά τους. Τα βότανα, όπως οι άνθρωποι έχουν την καλή και την κακή τους πλευρά Στο τέλος, βέβαια, επικρατεί πάντα το καλό και το δίκαιο.

                                                                        «Το σπίτι στο βουνό»
Ο Κωνσταντίνος, ο Δημήτρης, ο Νικόλας, ο Θωμάς, ο Χρήστος κι ο Μάρκος ζωγράφισαν ένα σπίτι στην κορυφή ενός βουνού, εκεί που τα βότανα φυτρώνουν ολόκληρο το χρόνο.

«Λεβάντα»
Ο Γιώργος, ο Δημήτρης κι ο Μάνος απ' όλα τα βότανα διάλεξαν τη λεβάντα για το υπέροχο άρωμά της.

«Ξημέρωμα στη Βοτανούπολη»
Η Σοφία και η Εύη ζωγράφισαν τον χρυσαφένιο ήλιο καθώς ξεπροβάλει πίσω από τα ψηλά βουνά της βοτανούπολης. Καλημέρα!

                                                                           «Βασιλικός»
Ο Αργύρης και ο Κωνσταντίνος αφιέρωσαν τη ζωγραφιά τους στον Βασιλικό που πλημμυρίζει με το άρωμά του τις βουνοπλαγιές της βοτανοΧώρας.

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες της Δ' τάξης, την κυρία Στεργία Παπαχρήστου και την κυρία Καραγιάννη Ελένη που μας επισκέφτηκαν και όλοι μαζί ευχαριστούμε τα παιδιά για το ανεπανάληπτο αυτό ταξίδι στον κόσμο των βοτάνων.

Εύη Νικολαΐδου