Εκτύπωση

Όταν η βοτανοΧώρα υποδέχτηκε την Β΄ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014. Όλα ήταν έτοιμα από νωρίς. Η παιδική βιβλιοθήκη είχε ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της, τα βότανα είχαν πάρει τις θέσεις τους μπροστά στα μεγάλα παράθυρα, οι μαρκαδόροι και οι ξυλομπογιές στέκονταν μεγαλόπρεπα πάνω στα τραπεζάκια. Και λίγο πριν τις 10 το πρωί το κατώφλι του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου πέρασαν οι σημερινοί μας συνταξιδιώτες. Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς.

Τα φώτα χαμήλωσαν και οι ήχοι από το δάσος μας έδωσαν τις πρώτες εικόνες. Πού βρίσκεται η βοτανοΧώρα; Μα εκεί που τη θέλει η καθένας να βρίσκεται. Εκεί που του ψιθυρίζει η φαντασία του. Και τα βότανα; Πού μένουν; Έχουν φίλους; Τους αρέσουν οι εκδρομές;

Τα παιδιά μπήκαν αμέσως στο νόημα του παιχνιδιού μας. Η μαντζουράνα, η λουΐζα, ο δυόσμος, το φασκόμηλο, η μέντα, ο βασιλικός. Τα παιδιά έπιασαν στα χέρια τους τα βότανα, τα μύρισαν κι έμαθαν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς τα πίνουμε; Ποια χρησιμοποιούμε στην μαγειρική;


Όταν τα κουτάκια του σταυρόλεξου συμπληρώθηκαν, τα παιδιά άφησαν κάτω τα μολύβια κι έπιασαν τα χρώματα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα από τον κόσμο των βοτάνων.

Η βοτανοΧώρα
Αθηνά, Αναστάσης, Γιάννης, Μαγδαληνή, Βέρα, Γιάννης, Συμεών

Το παλάτι των βοτάνων
Κωνσταντίνος, Βασίλης, Ελευθερία, Γιώργος, Δανάη, Αντιγόνη, Πρόδρομος, Γιώργος

Η συγκέντρωση των βοτάνων
Γιάννης, Θωμάς, Γιάννης, Αλέξανδρος, Πασχαλία-Μαρία, Ειρήνη

Η Λεβάντα και το χαμομήλι
'Αγγελος, Γιώργος, Χριστίνα-Κατερίνα, Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνος, Γιώργος, Παναγιώτης, Γιάννης

Χωρίς αυτόν αγιασμός στα σχολεία δεν γίνεται
Ραφαέλα, Διαμαντένια, Στέλιος, Νίκος, Γιώργος, Μενέλαος, Στέλλα

Η φανταστική μέρα των βοτάνων
Κωνσταντίνα, Σπύρος, Μαρία, Πασχάλης, Μάριος, Βασίλης, Κωνσταντίνος, Κλεοπάτρα

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες των παιδιών, τις κυρίες Λαμπρινή Νικολού και Χρύσα Ψαθοπούλου και ιδιαίτερα τα ίδια τα παιδιά γι' αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Εύη Νικολαΐδου