Εκτύπωση

Το ταξίδι μας στη μακρινή βοτανοΧώρα με την Α΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014. Σήμερα στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου υποδεχτήκαμε τους πιο μικρούς ταξιδιώτες της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού ήρθαν έχοντας στις αποσκευές τους τις χρυσαφένιες ακτίνες του ήλιου, πολύχρωμες μπογιές και αστείρευτη φαντασία. Αυτά ακριβώς χρειάζεται όποιος ταξιδεύει στη μακρινή βοτανοΧώρα!

Η μελωδία ξεκίνησε. Κλείσαμε τα μάτια μας κι όλα τα υπόλοιπα θαρρείς έγιναν από μόνα τους..

Τα παιδιά γνώριζαν ήδη πολλά για τα βότανα μα ήθελαν να μάθουν κι άλλα μυστικά. Πόσες οικογένειες βοτάνων υπάρχουν; Η μέντα κι ο δυόσμος είναι ξαδέρφια; Το θυμάρι και η ρίγανη; Πού μας κάνει καλό το φασκόμηλο, η μαντζουράνα, το φλαμούρι; Η παιδική βιβλιοθήκη πλημμύρισε από μυρωδιές, χαμόγελα και φρέσκιες ιδέες.

              

            

            

Όταν το παιχνίδι μας τελείωσε τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά. Μέσα από τις ζωγραφιές τους ζωντάνεψαν το ταξίδι μας ομορφαίνοντας το πρωινό μας ακόμη περισσότερο.

Στέλλα, Αρετή, Κριστιάν, Ελευθερία, Ιωάννα, Ματέο

Μαριλένα, Χρήστος, Τριανταφυλλιά, Δανάη, Ελισάβετ, Γιώργος, Ερμιόνη

Χρύσα, Στράτος, Κλέντια, Χρυσοβαλάντης, Αλέξης, Γιώργος, Μέγκι

Μαρία, Χρήστος, Δήμητρα, Λευτέρης, Άννα , Ελένη, Κωνσταντίνα

Χρήστος Θάνος, Βίκυ, Μαρία, Γιώργος, Μαρία

Παναγιώτα, Γιάννης, Κατερίνα, Λαμπρινή, Γεωργία, Γιάννης

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες των παιδιών, τις κυρίες Γεσθημανή Πιπερίδου, Μαρία Παπαδοπούλου και Στέλλα Βαβουλίδη που μας επισκέφτηκαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπεύθυνη των επαιδευτικών προγραμμάτων, την κυρία Ζωή Πρόζου,  καθώς και στην Μάρθα Παπαδοπούλου, την Βαρβάρα Χατζημιχαηλίδου και τη Νίκη Χασανίδου, τρεις νέες δασκάλες, για την αμέριστη βοήθειά τους. Μα το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το φύλαξα για τους μικρούς μας συνταξιδιώτες γιατί μαζί τους ξαναγίναμε κι εμείς παιδιά.

Εύη Νικολαΐδου