Εκτύπωση

Στη βοτανοΧώρα μια φορά.. με την Γ΄ τάξη του 3ου Πειραματικού Σχολείου Ευόσμου

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014. Παρουσίαση βιβλίου. Η παιδική βιβλιοθήκη στολισμένη με πήλινα γλαστράκια που μοσχοβολούν. Σήμερα το κατώφλι του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου πέρασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Πειραματικού Σχολείου Ευόσμου. Χαμογελαστά, φωτεινά πρόσωπα. Φρέσκιες ιδέες κι αστείρευτη φαντασία.

Τα φώτα χαμήλωσαν, κλείσαμε τα μάτια μας και το ταξίδι ξεκίνησε. Όχι, δεν μας πήρε ο ύπνος. Τα παιδιά άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους και μας παρέσυραν στα δικά τους μονοπάτια.

Διαβάσαμε αποσπάσματα από το βιβλίο και τα παιδιά έδιναν τη δική τους συνέχεια. «..Κι ο ουρανός γέμισε σύννεφα κι άρχισε να βρέχει. Τα ταξίδι ματαιώθηκε. Όλα τα βότανα λυπήθηκαν. Και ξαφνικά εμφανίστηκε στον ορίζοντα το ουράνιο τόξο που ένωσε τη βοτανοΧώρα με τη Χώρα των ανθρώπων κι έτσι τα βότανα ταξίδεψαν με τα πόδια, πάνω στα χρώματά του..»

             

             

             

             

Κι έπειτα πήραμε στα χέρια τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές. Οι μικροί μας φίλοι μάς διηγήθηκαν κι άλλες ιστορίες.

Ηρακλής, Παναγιώτης, Γιάννης, Άγγελος / Άρης, Γιώργος, Ραφαήλ, Τάσος

Θεοδώρα, Ελπίδα, Άννα, Άννα-Μαρία, Νεφέλη, Σαββίνα, Ευαγγελία, Κορίνα

Διονύσης, Κώστας, Ιωάννα / Μαρία, Κατερίνα, Κατερίνα

 

Νικόλας, Δημήτρης / Ευτυχία, Κατερίνα, Ανδριάννα, Μαρία, Θανάσης

Σπύρος, Στέλλα, Δημήτρης / Χριστίνα, Ζωή, Κωνσταντίνος, Άγγελος

Γιώργος, Έλενα, Αλεξάνδρα, Σοφία, Κέλλυ, Ιωάννης, Κωνσταντίνος

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δασκάλους των παιδιών, την κυρία Μαρία Κουκλατζίδου, τον κύριο Αλέξανδρο Μιχαήλ και τον κύριο Θωμά Ζαπουνίδη που μας επισκέφτηκαν. Μα το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το δωρίζω στα παιδιά γιατί με ταξίδεψαν στα δικά τους παραμύθια και γέμισαν το πρωινό μας με πολύχρωμες ζωγραφιές.

Εύη Νικολαΐδου