Εκτύπωση

Όταν η Γ΄ τάξη του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εξερεύνησε τη μακρινή βοτανοΧώρα

Τρίτη 27 Μαΐου 2014. Σήμερα το κατώφλι του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου πέρασε η γ΄ τάξη του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και η αυλαία των παραμυθένιων ταξιδιών μας για φέτος έπεσε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Η παιδική βιβλιοθήκη μοσχοβόλησε λουΐζα, μέντα, μαντζουράνα, λεβάντα, φασκόμηλο και με οδηγό τις αισθήσεις μας λύσαμε το σταυρόλεξο των γνώσεων. Τα παιδιά θυμήθηκαν τα βότανα που έχουν στο μπαλκόνι τους, στην αυλή της γιαγιάς και του παππού. Μιλήσαμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, ανταλλάξαμε ακόμη και συνταγές.

Στο τέλος οι μικροί μας ταξιδιώτες διηγήθηκαν σε όλους εμάς τους μεγάλους το ταξίδι τους στη μακρινή βοτανοΧώρα. Και τότε ήταν που βγήκε το ουράνιο τόξο!

Ο Οικισμός των βοτάνων
Ελένη, Αγγελική

Βοτανόπολη, Η πόλη των φυτών και των ανθρώπων
Βλαδίμηρος, Αντώνης, Χαράλαμπος, Διονύσης

Η φαντασία
Ελένη, Χρήστος, Σπύρος, Νικόλ

Μια φανταστική περιπέτεια στη βοτανοΧώρα
Βασίλης, Ασινώ, Μαρία, Δημήτρης

Η βοτανοΧώρα
Ιωάννα, Αλεξάνδρα, Αγγελική, Βασιλική

Το βοτανοΧωριό
Νίκος, Αθηνά, Νεφέλη, Άννα


..και η ζωγραφιά του Χρήστου

Ευχαριστώ πολύ τις δασκάλες των παιδιών, τις κυρίες Αγγελική Παπαϊωάννου και Αγγελική Μουγκρίδου. Ευχαριστώ την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων την κυρία Ζωή Πρόζου για την υπέροχη συνεργασία μας. Κι όλοι μαζί ευχαριστούμε τα παιδιά που μας χάρισαν λίγη από την αθωότητα που φωλιάζει μέσα στην καρδιά τους.

Εύη Νικολαΐδου