Εκτύπωση

Παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από το Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την συνεργασία 150 εκδοτικών οίκων θα προσφέρει ξανά στην Θεσσαλονίκη από τις 10 Μαρτίου έως και τις 17 Απριλίου 2014 βιβλία σε μοναδικά χαμηλές τιμές.

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος αναφέρει: Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το κοινό πως δεν έχουμε καμία σχέση με διάφορες εκδηλώσεις ιδιωτικών ή μη φορέων που διοργανώνονται στην Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού. Γίνονται προσπάθειες με παραπλανητικό τρόπο να εμφανιστούν άλλες εκδηλώσεις ως συνέχεια των δικών μας όσον αφορά και τον αριθμό των συμμετοχών αλλά και την τιμή πώλησης των βιβλίων.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως στις εκδηλώσεις του Σωματείου – όπως το παζάρι βιβλίου της οδού Τσιμισκή 18 - συμμετέχουν πραγματικά 150 εκδοτικές επιχειρήσεις και ο έλεγχος που πραγματοποιεί συγκροτημένα και με κανόνες το σωματείο, έχουν σαν αποτέλεσμα οι τιμές των βιβλίων να βρίσκονται περίπου στο τριάντα τοις εκατό της αρχικής τους αξίας. Τα βιβλία δεν είναι μεταχειρισμένα και το σωματείο δίνει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην υπάρχουν βιβλία κιτρινισμένα ή τσαλακωμένα αλλά να είναι σε άψογη κατάσταση.

Τα προσφερόμενα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει πριν από τις 31//12/2011 (τα νέα βιβλία μπορεί πάντα το κοινό να τα προμηθευθεί από τα βιβλιοπωλεία).

Το σωματείο αλλά και οι συμμετέχοντες εκδότες σέβονται απόλυτα τον νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου Νόμος 2557/1997 (ΦΕΚ: Α 271 19971224).

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) με την συμμετοχή 150 εκδοτών με 150.000 βιβλία απαντά στην οικονομική κρίση με διέξοδο πολιτισμού δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να προμηθευτεί φθηνά βιβλία για λίγες μόνο ημέρες.

Βιβλία 150 διαφορετικών εκδοτικών οίκων που η τιμή τους ξεκινάει από 50 μόλις λεπτά, όλων των κατηγοριών, για όλες τις ηλικίες. (Το 60% των διαθέσιμων τίτλων έχει τιμή πώλησης από 50 λεπτά έως 4,5 ευρώ).

Σε αυτό το τεράστιο πλήθος βιβλίων είναι σίγουρο πως ο καθένας θα βρει πολλά βιβλία που τον ενδιαφέρουν και που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τα βρει σε τόσο χαμηλή τιμή. Τα βιβλία αυτά κατά κανόνα δεν βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων πλέον. Τα βιβλιοπωλεία που επιθυμούν μπορούν να αγοράσουν βιβλία από την εκδήλωση σε ακόμη χαμηλότερη τιμή και να τα μεταπωλήσουν στο κοινό από τα βιβλιοπωλεία τους.

πηγή: www.culturenow.gr