Εκτύπωση

Παραμυθένια Απογεύματα - Απρίλιος, Μάιος 2014

Τις Πέμπτες του Απρίλη και του Μάη τις περνάμε στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου.

6-7 μ.μ., μαζευόμαστε και διαβάζουμε ένα παραμύθι που σχετίζεται με την εποχή ή την πιο κοντινή γιορτή. Συζητάμε και κάνουμε κατασκευές και ζωγραφιές!!

Πέμπτη 3/4: Αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα!!! Για αυτό θα διαβάσουμε το παραμύθι «Πώς να εκπαιδεύσετε το (μικρό) μαμούθ σας», του Γκρεμπάν Κουέντιν και θα μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας ζωάκια και για τις βασικές τους ανάγκες!
Στο τέλος της σημερινής μας δράσης θα διασκεδάσουμε μαθαίνοντας με απλά σχήματα να σχεδιάζουμε τα αγαπημένα μας ζωάκια!
(για παιδιά 4-7 χρονών)

Πέμπτη 10/4: Με το παραμύθι «Η βασιλοπούλα και το ρεβίθι» θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των κλασσικών παραμυθιών! Αφού μάθουμε το μυστικό του ρεβιθιού θα προσπαθήσουμε να το βρούμε, γιατί κάπου μάλλον είναι κρυμμένο! Και για το τέλος...μια αφήγηση έκπληξη!
(για παιδιά 4-7 χρόνων - το σημερινό πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν οι θεατρολόγοι–εμψυχωτές Αγγελική Βαστάκη & Μέλανη Βαρναβίδου, από την ομάδα «Σκοράκια» του Τμήματος Θεάτρου, Α.Π.Θ.)

Πέμπτη 8/5: Μητέρα, μανούλα, μαμά!! Με αφορμή την γιορτή της μητέρας που πλησιάζει θα διαβάσουμε το παραμύθι «Πώς γράφεται η λέξη μητέρα», της Αγγελικής Βαρελά και φυσικά θα φτιάξουμε τα δωράκια που θα χαρίσουμε στην αγαπημένη μας μαμά!
(για παιδιά 4-7 χρονών – Θα πρέπει τα παιδιά να φέρουν μαζί τους μια μικρή φωτογραφία τους)

Πέμπτη 15/5: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μουσείων θα γνωρίσουμε μια από τις μεγαλύτερες μορφές την επιστήμης και την σκέψης ...τον Ντα Βίντσι!!!Θα μάθουμε για τη ζωή του και για τα αριστουργήματά του που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και θα δούμε ένα βίντεο αφιερωμένο σε αυτόν!
(για παιδιά 4-7 χρονών)

Πέμπτη 22/5: Λίγη μαγεία κάνει τη ζωή πιο διασκεδαστική! Ευκαιρία λοιπόν μέσα από το παραμύθι «Ο μάγος του Οζ», του Φρανκ Μπάουμ να διασκεδάσουμε με τις περιπέτειες της Ντόροθυ και των φίλων της και να συζητήσουμε για τους αγαπημένους μας ήρωες και τις ιδιαιτερότητές τους!!
(για παιδιά 4-7 χρονών)

Πέμπτη 29/5: Η τελευταία μας συνάντηση πριν το καλοκαίρι είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς!! Σήμερα με έναν Μαραθώνιο Ανάγνωσης Παραμυθιών σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το αγαπημένο σας παραμύθι κλείνοντας έτσι ...με τον πιο «αφηγηματικό» τρόπο τον φετινό κύκλο των Παραμυθένιων Απογευμάτων!!
(για παιδιά 4-104 χρονών!!)
Επιμέλεια προγράμματος-δράσεων: Γεωργία Νότζιου, αρχειονόμος-βιβλιοθηκονόμος

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προεγγραφή.
Οι εγγραφές γίνονται με φυσική παρουσία ή τηλεφωνικά και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Μπορούν να συμμετέχουν ως 15 παιδιά.

πηγή: www.ipolistonosmo.gr