Εκτύπωση

9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την ένωσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και με άλλες σημαντικές εκδηλώσεις και θεματικές ενότητες η ΔΕΒΘ φιλοδοξεί να γίνει το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς.

Η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2012, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO, με οργανωτές το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), τη Helexpo και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών.

Τιμώμενη χώρα θα είναι η Σερβία, ενώ θα υπάρχουν οι καθιερωμένες θεματικές «γωνιές» για παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση θέτει στο επίκεντρο γι' άλλη μια χρονιά τους εκδότες, τους συγγραφείς, αλλά και τους αναγνώστες –με εκατοντάδες εκδηλώσεις, με παρόντες τους ανθρώπους του πνεύματος, με επισκέπτες που διαθέτουν αισθητήριο και κριτική σκέψη. Σ' αυτό το πλαίσιο οργανώνεται ο κύκλος συναντήσεων «Μνήμη και Ιστορία» όπου ο διάλογος θα επικεντρωθεί στη μνήμη ως προς την κλινική, ψυχαναλυτική, ιστορική και λογοτεχνική της διάσταση∙ τη μνήμη ως κλειδί για το μέλλον.

Πληροφορίες για την 9η ΔΕΒΘ : http://www.thessalonikibookfair.com/